A Hattyúk tava balett előadások, jegyek

A Hattyúk tava balett előadások, jegyek

Hattyúk tava - Nagykanizsa - Jegyek itt! - Kiev City Balett

2014. december 10-én Nagykanizsán a nagykanizsai Hevesi Sándor Művelődési Központ színpadán lesz látható a Hattyúk tava balett. Jegyvásárlás, jegyárak, jegyfoglalás és előadások itt!

2014. szeptember 19. - programajanlo

kiev-city-balett-hattyuk-tava-plakat.jpg 2014. december 10-én Nagykanizsán a nagykanizsai Hevesi Sándor Művelődési Központ színpadán lesz látható a Hattyúk tava balett.

A Kiev City Balett számos elismerést tudhat magáénak. A közel kétszáz évvel ezelőtt megalakult киевськй муниципапьний театр / Kijevi Állami Színház kiváló táncművészei évről évre kiemelkedő és profi produkciókkal örvendeztetik meg a közönséget.

A méltán híres társulat Magyarországra látogat és a Balett történelem legnagyobb klasszikusában a Hattyúk Tavában láthatjuk kiteljesedni a felülmúlhatatlan táncművészek tánctudását. A több mint 40 főből álló csapat ebben az évben közel 50 alkalommal lép fel Közép Európában. Az együttes egy rövid bemutatkozás erejéig már 2012-ben látható volt Magyarország 5 nagyvárosában, de a hatalmas sikernek köszönhetően most újra megtisztelnek minket jelenlétükkel.

A táncművészek szakmai tudását mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy Oroszország és Ukrajna legjobb mestereinek tanítványai alkotják a csapatot, akik csak egy hosszas előválogatás után lehettek tagjai ennek a neves együttesnek. A tánctársulat hazai szereplői mellett a külföldről (Japán, USA, Grúzia,) érkezett legkiválóbb táncos szólisták közreműködnek az együttesben, akik nívós nemzetközi balett versenyeken is bizonyították rátermettségüket. A balett együttes élén 1998-tól – 2005-ig Valery Kovtun majd a későbbiekben Victor Litvinov állt. Jelenleg a híres, kitüntetett ukrán táncművész Tatjana Borovik igazgatja a világhírű társulatot.

Szereposztás:
Odetta/Odilia - Balaban Khristina, Bondarenko Oksana, Nagasawa Mie
Zigfrid (prince) - Lagunov Evgeny, Sukhorukov Nikita
Rotbard - Sukhorukov Nikita, Sinyavsky Mikhail
Pas-de-trois - Kawasaki Akari, Nagasawa Mie, Voronova Alisa, Balaban Khristina, Bondarenko Oksana, Lagunov Evgeny, Tristan Vladimir, Sinyavsky Mikhail

kiev-city-balett-hattyuk-tava-original-szep-turne-jegyvasarlas.jpg

A Hattyúk tava is igazi karácsonyi darab, amit mindenkinek látnia kell. Idén is biztosak lehetünk abban, hogy egy nem mindennapi, hagyományőrző, eredeti klasszikus balett részesei lehetünk, amennyiben ezt a programot választjuk, ahol a legjobban képzett táncművészek várnak ránk.

Jelenleg a híres ukrán táncművész Tatjana Borovik igazgatja a világhírű társulatot. A nemzetközi palettán is óriási sikert aratott együttes fesztiválokon és Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Svájc, az Egyesült Királyság, Szlovénia, Románia, Japán, Kanada legnagyobb színpadai után most Magyarországon teszi tiszteletét.

Jegyek a Kiev City Balett előadására online vásárolhatóak!

Online jegyvásárlás és jegyára ide kattintva!

Hattyúk tava előadások:
2014. november 24. Cegléd - Kossuth Művelődési Központ
2014. december 2. Szekszárd - Babits Mihály Művelődési Központ
2014. december 3. Tatabánya - A Vértes Agorája
2014. december 4. Keszthely - Balaton Színház 
2014. december 6. Dunaújváros - Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
2014. december 7. Zalaegerszeg - Hevesi Sándor Színház
2014. december 9. Pápa - Jókai Mór Művelődési Központ
2014. december 10. Nagykanizsa - Hevesi Sándor Művelődési Központ
2014. december 12. Sopron - MKB Aréna
2014. december 13. Székesfehérvár - Vörösmarty Színház
2014. december 20. Salgótarján - József Attila Művelődési központ
2014. december 21. Eger - Gárdonyi Géza Színház
2014. december 22. Nyíregyháza - Kodály terem
2014. december 28. Vác - Madách Imre Művelődési Központ
2014. december 30. Budapest - RAM Colosseum

A történet:
A hattyúk tavának története egy ismert orosz népmesén alapszik. A cselekmény szerint a fiatal hercegnek végre menyasszonyt kell választania, ám a herceg a vadászata során találkozik Odette-tel, az elátkozott lánnyal, akinek testvéreivel együtt napközben hattyúként kell élnie, amíg az igaz szerelem rá nem talál. A herceg szerelembe esik, és az udvari bálon minden lányt elutasít, csak Odette-re vár, ám nem azt kapja amit várt.

A lányokat elátkozó gonosz varázsló Odette helyett saját lányával, Odiliával, a fekete hattyúval jelenik meg, aki Odette arcát ölti fel. A herceg erről mit sem sejt és tévesen szerelmet esküszik neki, megszegve ezzel Odette-nek tett ígéretét. Amikor a herceg mégis rájön a csalásra azonnal a tóhoz siet igazi szerelméhez Odettehez, de amikor a szerelmespár már éppen megszökne, feltűnik a gonosz varázsló, akivel a hercegnek kell harcba szállnia. A kűzdelem során végül a herceg győzedelmeskedik és megtöri az átkot a lányok felett és végre ővé lesz Odette.


kiev-city-balett-hattyuk-tava-turne-jegyek-balettosok.jpg

Diótörő időpontok:
2014. december 11. Ajka - Nagy László művelődési Központ és Könyvtár
2014. december 16. Szolnok - Aba Novák Kultúrális központ
2014. december 17. Gyöngyös - Mátra Művelődési Központ
2014. december 23. Budapest - MOM Kulturális Központ
2014. december 25. Budapest - MOM Kulturális Központ
2014. december 26. Miskolc - Nemzeti Színház
2014. december 29. Veszprém - Veszprém Aréna

Online jegyvásárláshoz kattintson ide!

kiev-city-balett-hattyuk-tava-original-turne-jegyvasarlas-fekete.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hattyuktavajegyek.blog.hu/api/trackback/id/tr356692541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása